10 Haziran 2012 Pazar

Halka Sanat ile Kurulan Halkalar !!!

Bu projeden haberdar olmamı sağlayıp projenin gelişiminde baş rol  oyuncusu olan değerli İpek Çankaya hocama saygılarımı sunuyorum.


Halka Sanat Projesine Dair ..
Vay be bir de helal olsun sözlerini bir arada kullanabileceğim hem sanat hem sosyal sorumluluk projesi diyebileceğiniz harika bir oluşumdan bahsedeceğim.

Bilirsiniz; sanat zenginler içindir. Bilirsiniz; sanat anlaması zor bir alandır. Hayır; bilmiyormuşuz!

Bu proje sanatı konuşturan ve sanatı halkla buluşturan bir proje. Yani sokakta sanat ya da sanat sokakta diyebiliriz. 



Çok fazla sözü uzatmak istemiyorum ilginizi çektiyse eğer aşağıdaki detaylı bilgiyi edinmekle kalmayıphttp://www.halkaartproject.net tıklayabilirsiniz.


Hayır ilgimi çekmedi diyorsanız; http://www.halkaartproject.net/calendar.html Şehirde Ne Var kısmına bir göz atın derim !!
" Düşünsel ve yaratıcı üretim sürecinde gereksinim duyulan destek, kaynak ve esini sağlamayı hedefleyen bağımsız bir organizasyon olan halka sanat projesi yerli-yabancı sanatçı, küratör ve teorisyenlere araştırma ve üretim olanakları oluşturmak; kültür- sanat izleyicisinin sergiler, sanatçı konuşmaları, atölyeler, seminerler, söyleşiler ve stüdyo ziyaretleri aracılığıyla yaratıcı süreci deneyimlemesine, bu sürecin açılımlarına katılmasına alan yaratmak amacıyla Mayıs 2011’de kurulmuştur. "



Günümüz kültür ve sanatının sadece sergilenmesine değil, fikirsel ve uygulamaya yönelik üretimine de fırsat verir, bu alandaki uluslararası işbirlikleri ve projelere gerekli koşulları sağlar.
halka sanat projesi sadece bir galeri, rezidans, arşiv, uygulama ya da eğitim merkezi değil bir buluşma noktasıdır.
halka sanat projesinin işi, birbirinden ayrı halkalar olarak düşünülebilecek olan sanatın çeşitli ögelerini bir süzgeçten geçirerek bir araya getirmeye, buluşturmaya, geliştirmeye yönelik küratöryel bir uğraştır.
halka sanat projesi merkez olarak Moda Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, Ruşen Ağa Sokak No:8, 34710 Kadıköy, İstanbul adresindeki mekanı kullanır.

Kalem

Bunu neden yapıyorsunuz? İyi soru.
Önce bir ilgimiz vardı, sonra bir fikir geliştirdik. Ardından bir proje yavaş yavaş belirmeye başladı: halka sanat projesi.
Sadece bir kelime oyunu değil.
Bir adres, bir buluşma, bir dialog olsun istedik.
Neden yapıyoruz? Çünkü seviyoruz.
Bütün varlığımızla bu işe girdik. Zamanımızı, enerjimizi, zihnimizi ve paramızı ortaya koyduk. Mesele hiçbir zaman para kazanma mesele olmadı. Tersine projenin başından beri her ay kurucu ortaklar kendi kişisel bütçelerinden fon aktardılar diyelim. Bu bir tercih meselesi. Her sanatçı ve her bir alt-proje içine iyi niyetimizi ve çabamızı koyduğumuz bir meydan okuyuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder